3 simple tips til at se bedre ud på billeder

foto
ds12

Du kender garanteret typen, der altid ligner en million på fotos? Og du har garanteret også været grøn af misundelse mere end én gang – for hvorfor pokker kan du ikke se lige så skarp ud?

Det er ikke alle, der er lige gode til at stå foran et kamera. Uanset om du står i studiet hos en professionel portrætfotograf eller får taget gruppebillede med dine venner, er det aldrig sjovt, hvis du ikke selv er tilfreds med resultatet.

Heldigvis kan du med nogle få simple tips selv blive den, der tager sig bedst ud foran et kamera – og de simple tips kan du også bruge, når du selv står bag kameraet.  

Tip #1 | Gør som profferne: Sæt den rigtige belysning

Uanset om du står foran eller bagved et kamera i et professionelt fotostudie eller skal forevige familien juleaften foran juletræet, er den rigtige lyssætning afgørende, når det gode billede skal i kassen.

Har du ikke adgang til professionelle lamper, kan du komme langt med det, du har.

➔Sørg for ikke at tage billeder i kraftigt modlys

➔Undgå direkte sollys. Det blænder dem foran kameraet og giver udvaskede portrætter.

➔Hvis du kan, så sørg for at have lys både foran og bagved – og pas på med for gulligt lys (ellers kan dette ofte rettes i et redigeringsprogram)

Hvis du kan, så lav en klassisk trepunkts-opstilling. Her sætter du dit lys i en trekant rundt om dit motiv. Brug det, du har – uanset om det er professionelt udstyr eller stuelamper.

Tip #2 | Gør som en portrætfotograf og find de gode vinkler

Uanset om det er en model eller dig selv, der står foran kameraet, kommer du langt med at kende de gode vinkler.

Alt efter udtryk er en klassisk positur at vende overkrop og ansigt mod kameraet, mens din underkrop, altså ben, vender væk fra kameraet. Du skal blot stille dig, så du står med siden til kameraet, hvorefter du kun drejer overkroppen mod kameraet. Sæt en arm i livet, læg dine arme over kors eller hvordan, du føler dig bedst tilpas.

Pas på med at tage billeder både for meget oppe og nede fra, da det forvrænger dit ansigt og kan give dig en uheldigt stor pande eller hage.

Tip #3 | Stil dig længere væk og brug zoom i stedet

Uanset om du har adgang til et kamera eller blot din mobil, er det aldrig en god idé at stikke snotten helt op i kameraet, da det forvrænger dit ansigt – det kunne en portrætfotograf eksempelvis aldrig finde på at gøre.

Selvom du skal tage et portræt, der skal være tæt på, skal du ikke være det. Stil dig i stedet længere væk og brug zoom – uanset om du bruger et rigtigt kamera eller kameraet i din mobil, giver det flottere billeder.

Øvelse gør mester! Så prøv dig frem

Du bliver ikke professionel portrætfotograf over natten, og det der med selv at vide, hvordan man skal opføre sig foran et kamera, kan godt kræve lidt øvelse.

Tit ser vi anderledes ud på billeder, end vi gør, når vi eksempelvis ser os selv i spejlet. Så – har du mod på det, kan du prøve at eksperimentere med timer-funktionen og prøve dig lidt frem, indtil du finder ud af, hvordan du skal placere dig selv for at se bedst ud.

Skriv et svar