Bambus: Prøv den nye trend i din hverdag

Bambus
ds12

Kunne du godt tænke dig at give din hverdag et friskt pust, som både ser super flot og moderne ud, men som også giver dig muligheden for at hoppe med på grønne bølge?

I disse tider, hvor der er meget fokus på bæredygtighed, er det også de grønne valg, som er de moderne valg. Og heldigvis ser det faktisk heller ikke helt tosset ud med de bæredygtige alternativer, der nu findes.

Eksempelvis er bambus blevet et populært materiale. Især fordi det er en god erstatning af plastik, så man kan undgå engangsservice. Derudover kan man også finde finde bambushylder og bambusreoler, som kan pynte i din bolig. 

Se med her, hvis du gerne vil blive klogere på, hvorfor bambus er et materiale, som er værd at se nærmere på.

Et stilet og miljørigtigt materiale

Grunden, til at bambus er blevet så moderne, er blandt andet, at bambus ofte bliver associeret med noget mere bæredygtigt, da der er meget, især engangsservice og andre ting lavet af plastik, som er lavet i bambus udgaver, for at gøre det både mere brugbart og mere bæredygtigt.

Desuden kan dette materiale give noget ganske særligt, og også eksotiskt, til boligen, da det ikke er typisk dansk materiale – som eksempelvis træ er. Det ikke sagt, at man pludselig skal erstatte alle møbler i huset med bambus. Man kan blot overveje, om der ikke kunne være plads til en enkelt bambusreol eller et par bambushylder et sted i huset.

Bambushylder kan give din bolig et friskt pust

Hvis du gerne vil give din bolig et friskt, eksotisk og moderne pift, er det helt sikkert bambusmøbler, du skal kigge på. Dette lyse og udenlandske materiale ser helt særligt ud og minder ikke om nogle af de træsorter, vi ser herhjemme i Danmark. 

Et godt sted at starte, hvis du ikke er helt sikker på, hvordan dette materiale vil passe i boligen, er med bambushylder. Bambushylder vækker ikke alt for meget opmærksomhed, men når man lige opdager, at de er der, kan det faktisk give rigtig meget til boligens udtryk.

En bambus hylde kan være mange ting, og den du vælger, kommer fuldstændig an på, hvordan du normalt indretter dig. Hvis du allerede har en stil i hjemmet, som fungerer fint for dig, kan du eksempelvis starte med at sætte bambushylder op på badeværelset eller altanen, hvor man ikke ser det helt lige så meget – men uanset hvad skal det nok se knaldgodt og moderne ud.

Materiale

Servicen skal også være tjekket og bæredygtig

Det er ikke kun møbler, som kan fås i en bambus version. Faktisk er der blevet lavet en masse ting i bambus, som er lidt alternative udgaver af noget, som ellers ikke er så bæredygtigt. 

Bambus er et rigtig fint materiale, hvis man godt kunne tænke sig at gøre sin livsstil lidt mere bæredygtig. Det er eksempelvis muligt at skifte dit engangsbestik og dine engangssugerør, som typisk er lavet af plastik, ud med bambus, som på den måde gør, at det kan bruges lidt flere gange. For det gælder om at få brugen af plastik ned til et minimum – og det kan blandt andet gøres med mere bambus service.

Skriv et svar