Prøv disse 3 ting, hvis din computer er blevet langsom

it-hjaelp
ds12

Der er ikke noget værre end en langsom computer. Den konstante ventetid, når man egentlig bare vil have arbejdet gjort færdigt. En langsom computer kan ikke alene gå udover humøret, men også kvaliteten af ens arbejde. Mange begår dog den fejl bare at lukke øjnene for problemet. Denne strategi føre oftest bare til endnu større irritation og frustration. Der er dog en række ting du kan gøre, hvis din computer er blevet langsom – her får du 3 tips til hvad du kan gøre, hvis du skulle være så uheldig.

1.      Ryd op på harddisken

Er din computer blevet langsom, så kan det ofte skyldes at der er for lidt ledig plads på harddisken. Har du mange billeder, installeret store spil og programmer, eller en overflod af gamle dokumenter, så kan det alt sammen være med til at nedsætte hastigheden på din computer.

Start derfor med at fjerne alle unødvendige programmer, billeder og dokumenter fra din computer. Dette kan du gøre under kontrolpanel ”fjern programmer” på Windows og under ”Programmer” i Finder på Mac. Her kan du så sortere dem efter størrelse, og derefter kan du fjerne de programmer, du ikke længere bruger. Det samme gælder med store dokumenter, det kan f.eks. være store PDF-filer, som du engang har downloadet, men som du ikke længere bruger.

2.      Luk ned for unødvendige programmer

Programmer der kører i baggrunden eller starter automatisk op når computeren tændes, kan ofte være skyld i at din computer er blevet langsom. Åben joblisten på Windows, eller tjek din værkstøjslinje på Mac, og se om der er programmer der kører i baggrunden, som kan nedsætte hastigheden.

Har du programmer der åbner automatisk, når du tænder din computer, kan disse også går hårdt udover ydeevnen og dermed hastigheden. Eksempler på programmer som typisk selv starter op, er Spotify og STEAM. Dette kan du slå fra under programmernes indstillinger.

3.      Få hurtig og effektiv hjælp

Er din computer fortsat langsom, eller har du problemer med at fikse de ovenstående punkter, kan du få ordnet dine problemer hurtigt og nemt udefra. Her vil de også gå igennem en lang række andre og mere tekniske punkter, der kan gøre din computer væsentlig hurtigere. Så kan du ende med at sidde med en computer, der føles som ny igen. Hos IT-løsningen, kan du få lavet din computer og gjort den hurtigere til en forholdsvis billig pris. Så kan du undgå at skulle ud og bruge flere tusinde kroner på en ny computer.

 

Det nyeste inden for denne form for IT-hjælp er det der hedder fjernsupport, her kan du få ordnet dine problemer uden at skulle have en tekniker ud, eller selv bruge tid på at kører hen til en tekniker. Det gør både at du sparer tid og penge.

 

Skriv et svar