Test af kogeplader – en effektiv måde at få indblik i kvaliteten

ds12

”Kunden har altid ret” – dette udtryk er ikke ukendt, og det er da heller ikke helt usandt, idet det ofte er kunden selv, der ved, hvad denne vil have og har behov for. Dette udgangspunkt er dog alligevel ikke altid i sælgerens underbevidsthed, når han står overfor en kunde, og det går alt for tit og ofte ud over kunden i den forstand, at han eller hun ikke får netop det produkt, som denne har allermest behov for, men i stedet for de et produkt, de vil være trætte af mange år fremover.

Med kogeplader er det essentielt at have en involveret dialog med sin forhandler, idet dette er den eneste måde, hvorpå man kan finde det helt rigtige valg. Dette skyldes, at kogepladen er en teknisk maskine, som man på ingen måde selv har mulighed for at lave en vurdering af, hvis ikke man har en kvalificeret uddannelse eller usædvanlig erfaring omkring netop denne type produkt.

Men hvordan får man så den bedste rådgivning, når man ikke rigtig kan stole på forhandlerne? – Dette er ikke lige til at svare på, og det tætteste man kan komme på et svar er ved at alliere sig med en fagmand eller en, der allerede har benyttet sig af netop det pågældende produkt.

En alternativ rådgivning

Netop den specielle rådgivning, som er eftersøgt ovenfor, finder du ved at anvende forbrugerundersøgelser i form af anmeldelser. Dette er den mest effektive måde, hvorpå man får indsigt i, hvad en forbruger i selvsamme situation som en selv tænker om produkter. Det er en neutral anmeldelse, som bygger på en praktisk anvendelse af kogepladen, hvilket i mange tilfælde er mere effektiv end en almindelig salgstale. Disse former for undersøgelser sikrer nemlig, at man i en helhedsvurdering får indsigt i alle de aktuelle forhold, som kunne genere en forbruger alene ved rent faktiske at foretage en test af kogeplader.

Overordnet set samles disse forbrugeranmeldelser i en rangeret liste, hvorved de bliver placeret efter kvalitet. De bedste kogeplader – i forbrugernes øjne – bliver således placeret højest, hvorfor de ringere vil få en lavere placering. Dette gør hele systemet overskueligt for den forbruger, der skal bruge anmeldelserne i sin søgen efter en ny kogeplade. På en let og tilgængelig måde får forbrugeren et overfladisk, men tilstrækkeligt billede af, hvorvidt det pågældende produkt vil passe til ham eller. Dertil kan han sammenligne forbrugernes kritik med det pågældende produkts pris – en effektiv måde, hvorfor man kan se hvad man får for pengene. Dette kan være særdeles eftertragtet, hvis man alligevel har er budget på køkkenindretningen, hvorfor man eventuelt kan vælge en billigere, men næsten lige så eksklusiv kogeplade og samtidig spare penge.

For forbrugeren er hele ideen med rangeringssystemet en win win. Selv hvis man ikke gider tage denne til overvejelse, er det stadigvæk en gratis funktion, som man ikke behøver fokusere mere på. Vælger man derimod at tage hensyn til disse overvejelser, har man fået rådgivning, ud over hvad må anses for værende normalt, og som ofte er bedre end nogen anden.

Skriv et svar