Alt om hjælpemidler til senior

ds12

70 er det nye 50. Men 50+ år slider på kroppen på den ene eller anden måde. Derfor har mange seniorer brug for hjælpemidler for at kunne blive ved med at have en aktiv livsstil. Hjælpemidler giver bedre livskvalitet. Nogle af dem kan helt eller delvist erstatte fysiske funktioner. En kørestol for eksempel. Selv om du er kørestolsbruger kan du i dag sagtens have et aktivt liv. Der findes endda top atleter som er kørestolsbrugere.
Andre hjælpemidler støtter nedsatte funktioner. De lindrer smerter og ubehag eller gør livet simpelthen mere behageligt.
Klik på linket hvis du har brug for information om alle slags hjælpemidler

Hjælp til at motionere

Hjælpemidler til motion kaldes ikke nødvendigvis for hjælpemidler. Men rent faktisk er fitness redskaber og – maskiner også en slags hjælpemidler. Vi ved at vi alle skal motionere. Og de fleste af os ved også at de ikke motionerer nok. Motion er billetten til et sundt og aktiv liv indtil høj alder. Du kan være hverken for gammel eller for ung til at motionere.
Medmindre du er heldig og har et job hvor du er ude i naturen og skal bevæge dig meget, har du også brug for motion. Hvis du vil holde kroppen ung og rask. Det er ikke altid så nemt. Det kræver både motivation, viljestyrke og muligheder. Cykling er en udmærket motionsform. Cykling er skånsom for leddene og træner mange muskler. Det er også godt for hjerte og kredsløb.
Hvis du har mulighed for at cykle ude i naturen, gør det. Det vil altid være den bedste form for motion. Hvis ikke, gør det derhjemme, med en motionscykel som du kan læse en god test af her.

Motionscykler som hjælpemidler

Umiddelbart er en motionscykel en fitnessmaskine. Og som nævnt tidligere, den bedste form for cykling er ude i naturen. Men det er ikke altid det mest optimale. En grund for at bruge en motionscykel er tid, eller mangel på tid. En motionscykel står altid klar til brug. Hvis bare du har 10 minutter tilovers, kan du allerede motionere. Det er den tid det ellers tager dig at hente raceren ud af garagen.
Men en motionscykel er også et hjælpemiddel. Når du fx har nogle fysiske skavanker, problemer med led eller muskler. I så fald er det vigtigt at du er mest mulig i kontrol af situationen. Du skal kunne kontrollere belastningen af dine led og muskler til hver en tid. Kun sådan kan du undgå at gøre skaderne værre og ende i smerter.

Motionscyklen giver dig kontrol

Det er netop den store fordel med en motionscykel. Når du cykler på landevejen eller i skoven, er der mange faktorer du ikke har kontrol over. Så dejligt det er. Den eneste kontrol mulighed er gearene. Det fungerer fint under optimale forhold. Men når vinden blæser den forkerte vej så er det en anden sag. Pludselig skal du træde meget hårdere i pedalerne. Eller når du ender på en forkert vej eller en bakke som du ikke har regnet med.
Med en motionscykel kan du være sikker på at du ikke udsætter dine led og muskler for mere belastning end de har godt af. Den kan heller ikke punktere.

Skriv et svar