Tag flotte billeder af dit hus

ds12

Du kan have forskellige grunde til at tage fotos af dit hus. De kan være fine minder om, hvor du boede, og hvordan huset så ud før en renovation. Måske vil du endda sætte huset til salg, og så skal du bruge nogle billeder. Det kan også være spændende at fotografere forskellige motiver.

Uanset hvad din grund er, så vil man jo altid have, at ens billeder bliver gode. Du vil ikke spilde din tid på at tage nogle fotos, som ikke kan bruges og ikke glæder. Så du må gøre dig umage.

Der er nogle ting, du kan tænke på, specifikt når du fotograferer huse.

Huset

Først og fremmest må du se på huset. Ser det godt ud? Er der brug for en algebehandling af tag? Kunne det være godt med en klat maling her og der? Hvis billederne skal tage sig godt ud, så er det en god idé at kigge lidt på huset først. At få rettet de småfejl, der eventuelt er.

Du kan også kigge lidt ud over huset. Hvis der står et dødt træ lige ved siden af hoveddøren, ser det heller ikke så godt ud. Så få rettet på huset og få fjernet alt det udenom, som ikke er pænt.

Vejret

Du kan dernæst tænke på, hvornår du tager dine billeder. Vejret har nemlig en stor betydning for stemningen og lyset i et foto. Det kan være en god idé at finde en dag med godt vejr, hvor du har tid til at tage nogle smukke fotos.

Det er selvfølgelig muligt at redigere billederne bagefter, men er du ikke så stærk i det, så kig op. Er der masser af sol, så bliver det nogle gode billeder. Er det gråt, eller regner det, så vil man kunne se det.

Vinklen

Husk også at overveje, hvilken side af dit hus, du vil fotografere. Vil du have billeder hele vejen rundt, gør det ingen forskel. Men vil du have et enkelt billede af husets bedste side, så skal du jo finde den først.

Generelt kan du tænke på at komme lidt væk fra huset. Måske skal du over på den anden side af vejen for at kunne få hele huset med i billedet. Måske kan du gå op på toppen af en bakke i nærheden. Overvej i hvert fald, hvordan du finder en god vinkel på huset, så det tager sig bedst muligt ud.

Skriv et svar