Skyd skønne babyfotos

ds12

Det er en videnskab at tage smukke billeder. Det er svært at fotografere ting, der står stille. Endnu sværere er det at tage flotte fotos af levende væsner, som kan bevæge sig. Når du ikke kan styre dit motiv fuldstændigt, kommer der andre udfordringer ind.

Med voksne mennesker kan man nogenlunde bede motivet om at stå stille. Lidt større børn kan også finde ud af det. Men jo mindre børnene bliver, jo sværere kan det være at fotografere dem. Med helt små babyer kan det være rigtig svært. Der er dog nogle relativt nemme tricks.

Bamse

Brug en sut

En baby er ofte nem at få til at være rolig, hvis den har en sut i munden. Giv babyen sutten i munden, og så kan du stille op til et flot foto. Skal mor med, kan hun få instrukser.

Det ser godt ud på et billede, når farverne passer sammen. Har du en baggrund i en bestemt farve, eller har babyen tøj på i en bestemt farve, kan du arbejde ud fra det. Vælg da en sut, der passer til. Den kan have samme farve eller samme farvenuance. Køb sutter hos MamaMilla. De har et stort udvalg og mange sutter i rolige, behagelige farver.

En sut kan bringe ro på babyen og gøre det nemmere at skyde et skønt foto af den lille. Du kan tage fotos med sut. Du kan også prøve at lade babyen falde til ro med sutten og så tage den et øjeblik, imens du skyder dit foto.

sut

Få babyen til at sove

Kan du få babyen til ligefrem at sove, vil det også give noget ro. Du kan så ikke flytte så meget rundt på babyen, men du kan i ro og mag ændre baggrunden og eventuelle rekvisitter omkring babyen.

En sovende baby er i sig selv et smukt syn. Det udstråler ro og naturlighed. Kan du få babyen til at sove, kan du skyde nogle smukke fotos med eller uden forskellige baggrunde og rekvisitter.

baby

Planlæg babyvenligt

I forhold til rekvisitterne kan du også tænke babyvenligt. Brug fx noget blødt, babyen kan ligge på. En lille kurv med et blødt tæppe kan give en fin baggrund på et babybillede.

Er babyen stor nok til det, kan det være godt med noget at kigge på. En uro i loftet eller noget legetøj i mors hånd kan skabe meget ro og måske få et par små smil frem.

Planlægger du babyvenligt, sørger du for en god oplevelse for baby og mor. Du gør også arbejdet nemmere for dig selv, og du øger din chance for et fænomenalt flot foto. Alle tre ting går nemlig hånd i hånd. Føler baby sig tryg, kan du nemt tage nogle skønne fotos. Er det modsatte tilfældet, bliver det en svær opgave at tage et godt billede, og det bliver en irriterende oplevelse for dig selv.

Planlæg med bløde ting, babylegetøj og sutter. Så er du allerede nået et langt stykke af vejen. Sutterne kan du finde hos MamaMilla.

Skriv et svar