Det skal du have styr på, når du slår dig ud som freelance fotograf

Kvinde fotograf
ds12

Er du ret god til at tage flotte billeder og har du besluttet dig for at slå dig ud som freelance fotograf? Man kan tjene ret gode penge på denne måde, og så kan det bare være fristende for de fleste at fylde hverdagen med noget andet, hvor man desuden også er ens egen herre. 

Der er dog lige nogle ting, som man skal have styr på, inden man slår sig ud som freelance fotograf. Læs med her for at se, hvad det er. 

Dyrt kamera

Lav en kontrakt, og lær hvordan du sender fakturaer

Det er først og fremmest en god ide hvis du sætter dig ned og bruger noget tid på at lave en kontrakt. Denne kontrakt skal du overrække til hver enkel kunde du møder og som hyre dine tjenester. Det er lige meget om det er meget få billeder der skal tages – kontrakten skal stadig underskrives. På den måde er du bedst juridisk sikret, hvis der skulle opstå problemer imellem jer. 

Dernæst handler det også om at få styr på, hvordan det egentlig er man sender fakturaer afsted. Ofte kan du få et hurtigt lille kursus i det på nettet. 

Mand med kamera

Du skal have udstyret dækket 

Du skal naturligvis også være sikker på, at du har det rette udstyr til at gå i gang med arbejdet som freelance fotograf. Det handler om at have et godt kamera, så man kan tage nogle ordentlige billeder. Og der kan være mange andre redskaber, som man også skal have – alt afhængigt af hvilken type billeder man typisk tager.

Alt dette udstyr kan hurtigt komme til at koste en del penge og det er derfor vigtigt at sikre sig, at alt udstyret egentlig er dækket under din forsikring. På den måde er du i hvert fald sikker på at få en erstatning, hvis nu uheldet skulle være ude. Uheld kan jo sagtens opstå. 

Det er ikke altid at man kan få sit dyre kamera udstyr dækket af ens nuværende firma. Det kan derfor være aktuelt at finde en ny og billigere forsikring et andet sted. Når du leder efter denne nye forsikring, så er det en god ide personligt at ringe forsikringsselskabet op, så du kan forsikre dig om at dit udstyr er helt dækket ind. På denne måde kan du banke en ordentlig aftale på plads, så du trygt kan bevæge dig rundt i verdenen som freelance fotograf. 

Skriv et svar