Gør hjemmet klart til kæledyr

Hyggeligt
ds12

Det er helt naturligt at have lyst til et kæledyr, hvad end man er barn eller voksen. Der er bare noget over at kunne sidde og stirre ind i et par store, søde hundeøjne eller klø sin kat i pelsen. 

Det kræver dog mere end sporadisk kærlighed og en lyst i øjeblikket at kunne have et hvilket som helst kæledyr. Dette er dog selvfølgelig specielt tilfældet, hvis man ønsker sit et af de mere intelligente pattedyr som kæledyr. Det kunne for eksempel være en hund eller en kat. Netop en hund eller en kat kræver nemlig også, at man i et eller andet omfang indretter sit liv og sit hjem efter at have sit kæledyr. 

Faste regler er vigtige for kæledyr

Giv dyret faste rammer

Rent praktisk kan det være rart for både dig og dit nye kæledyr, hvis I har nogle helt faste regler for, hvor dyret må være, hvor det hører til og så videre. Særligt lige i starten kan det nemlig godt være svært for et nyt kæledyr at falde til i de uvante rammer, som dit hjem trods alt er. Det er særligt tilfældet, hvis dyret førhen har brugt lang tid andre steder, såsom hvis du køber dyret fra en anden familie eller fra en kennel. I mange tilfælde, uanset dyrets alder og fortidige oplevelser, kan det dog være en ganske god ide at lade det residere i sit eget rum først. På den måde kan du derefter ganske stille og roligt introducere resten af hjemmet for dyret, som tiden går, og du får brug for det.

Selvom du efterhånden har introduceret dit nye kæledyr for hele dit hjem, kan det dog være en god ide at holde fast i de faste rammer og den store forudsigelig. Den slags fungerer dyr såvel som mennesker bare bedst i. Gør derfor allerede fra starten klart for dit kæledyr, hvordan reglerne i dit hjem er, og lad så være med at bryde dem, selvom det kan være svært. Må dyret sidde i sofaen? Hvor og hvornår skal det sove? Hvor og hvornår skal det spise? Alt dette og mere til kan det være ganske fornuftigt at have et fast og konkret svar på. Det betyder selvfølgelig også, at du nu skal til at pynte hjemmet med kurve og madskåle.

Derudover bør du nok også være beredt på, at utrygge eller unge dyr i det hele taget ikke er de mest renlige gæster at have til at bo. Derfor vil du nok kunne bruge mindst den første uge på at skrabe ekskrementer op fra gulvet. De samme følelser i et dyr kan også føre til kradsemærker, hvis de har tilpas lange kløer. Den opførsel kan blive ved længe, og hvis der er særligt et hjørne eller sted, hvor dyret søger hen, kan det måske vær en ide at sikre både gulv og vægge. Det kan du blandt andet gøre med epoxy maling. Epoxy er en slags bindemiddel, som selvfølgelig bruges i epoxy maling, men altså også i fugemasser og andre lignende steder. Epoxy maling kan altså gøre overfladen, det sidder på, helt ekstremt slidstærkt.

Indret dit liv efter dyret

Det er dog ikke nok bare at indrette sit hjem efter, at man nu har fået kæledyr i familien. Det er i allerhøjeste grad også nødvendigt at indrette hele sit liv efter, at der nu er et dyr, der afhænger af en. Særligt unge hunde har for eksempel ikke godt af at sidde stille indendørs for lang tid ad gangen. Generelt kan det faktisk være ganske sundt for ethvert dyr at gå en tur fra tid til anden. Det gælder også katten, selvom det kan virke mærkeligt. Du kan sagtens få en katteline. En katteline er mere eller mindre bare en lang snor med en anordning for enden, der gør det muligt at gå tur med sin kat. Hvad end det betyder katteline eller epoxymaling, bør man altså indrette sit liv og hjem efter sit dyr.

Skriv et svar