Fasthold dine ferieminder

kamera
ds12

Du kender sikkert scenariet: Du er lige kommer hjem fra en drømmeferie, og dine ivrige familiemedlemmer vil se på billeder fra din tur. Billeder har nemlig en helt fantastisk evne til at styrke ens fortællinger og historier. 

natur

Op med kameraet

Du behøver ikke at være bange for at hive kameraet op af lommen under din ferie. Man vil altid risikere at ligne en turist lidt for meget, men det har man også lov til. Senere vil man ellers kunne ærgre sig over, at man ikke fik fastholdt flere minder i løbet af turen. Det er fuldstændig fair at ville tage billeder af dejlige øjeblikke. For familieferier med ens børn har en udløbsdato, og weekendturen med den bedste veninde vil man heller ikke have, går i glemmebogen. Dem, man fotograferer, skal være bevidste om, at de fotograferes, og de skal være tilpas ved det. Man kan gøre flere ting for at gøre sine fotografier mere livlige, farverige og gode. Ferien er blandt andet en oplagt mulighed for at lære sit kamera og dets funktioner bedre at kende, så man kan tage knivskarpe billeder. 

minder

Er det kliché at tage feriebilleder?

Af en eller anden grund har feriebilleder fået et dårligt, lidt kikset ry. Ofte forbindes de med selviscenesatte, turistede og opsatte billeder, der ikke er naturlige. “Ja, og hvad så?”, kan man måske spørge sig selv om. For der er vel intet bedre end at kunne mindes en fantastisk ferie tydeligt og fastholde dejlige minder ved hjælp af sin kameralinse. Det vil altid være sjovt at se på billeder af sine venner på oppustelige madrasser og badedyr.
Du kan også prøve at genskabe dine feriebilleder derhjemme, ved at finde et badedyr til stranden hos https://vandleg.dk/store-badedyr-til-stranden-og-poolen/

At tage billeder af sin ferie vil også føre til, at ens venner eller familie, som kigger billederne igennem, vil føle sig inkluderede i turen, selvom de måske ikke var med på den. Billeder har nemlig en fantastisk evne til at være et samlingspunkt, og de kan bringe mange følelser op til overfladen hos beskueren. Samtidig er minder og billeder nok det eneste, vi vil have at se tilbage på vores liv på, når vi en dag er gamle og grå. 

 

Skriv et svar