Sådan tager du gode billeder

ds12

Vil du gerne lære at tage gode billeder? Her får du nogle tips og ideer til, hvordan du lærer kunsten at fotografere. Det behøver ikke at være så svært. Der er nogle ting, du skal være opmærksom på, og så er det bare at komme i gang og øve dig. Alle kan lære at fotografere. 

Et godt kamera er selvfølgelig også en forudsætning, hvis billederne skal blive rigtigt gode.

Vælg et godt motiv og få dybde i dine billeder

For det første skal du være opmærksom på at vælge et godt motiv. Læg også mærke til, om der er ting på billedet, der virker forstyrrende eller skæmmende. Du kan vælge at lade dit hovedmotiv være centreret i billedet, eller lade det være i den ene side af billedet. 

Herudover er det ofte en god ide at tænke på at få dybde i dine billeder. Det kan du gøre ved, at du husker, at der skal være noget i forgrunden af billedet. Det kan for eksempel være en gren, der stiller frem i forgrunden, hvis du tager billeder i naturen. 

Klæder du dit iværksætteri godt nok på før du starter?

Belysningen er vigtigt for et godt resultat

Dagslys er det bedste lys at fotografere i. Samtidig er det dog svært at tage gode billeder i skarpt sollys. Billederne bliver heller ikke gode, hvis der ikke er lys nok. Den bedste belysning er overskyet vejr. De helt optimale forhold opnår man ofte de første to timer efter solopgang eller de sidste to timer inden solnedgang.

Hvis du vil tage billeder i solskin, så sørg for ikke at tage billeder i modlys. Skarpt sollys vil give nogle kraftige skyggevirkninger på billedet, som virker tydeligere på billedet, end de gør i virkeligheden.

Find et godt kamera 

Det er selvfølgelig også vigtigt, at du har et godt kamera, hvis du vil tage nogle rigtigt gode billeder. På black friday kan du være heldig og finde et rigtig lækkert kamera til en stærkt nedsat pris.

Find ud af, hvilken type kamera der passer til dine behov. I de senere år er kvaliteten af kameraer blevet bedre samtidig med, at prisen er billigere. Så det er slet ikke umuligt at finde et rigtigt godt kamera til en fornuftig pris.

Skriv et svar