Bliv en bedre og mere effektiv fotograf

Mand med kamera
ds12

At være fotograf kan for nogle mennesker være et skønt arbejde. På den anden side er der dem, der slet ikke kunne forestille sig noget værre. Der er dog stor forskel på, hvordan man er fotograf. 

Nogle tager primært portrætfotos. Det er noget de kan gøre i et atelier eller et fotostudie. Det er et arbejde, der ikke kræver mærlige mødetider og stor grad af fleksibilitet. 

Er man derimod en fotograf, som tager ud til begivenheder og fotograferer sætter det et større pres på ens arbejdstider. For så vil man uden tvivl have tidspunkter, hvor man arbejder om aftenen, i weekender og mange timer i træk. 

Uanset hvilken form for fotograf man er, er der visse ting man har til fælles. At have det rette udstyr er især vigtigt. Man skal have de linser, de stativer og de kameraer, man har brug for. Men det er ikke kun de fysiske ting, der skal være i orden. Man arbejder formentligt meget online, så det handler også om at have hurtigt internet og nogle gode programmer. 

Kamera og røg

Godt internet gør dit arbejde nemmere

At have godt og hurtigt internet er vigtigt for enhver fotograf. Inden man sætter sig og arbejder et sted, bør man derfor altid tjekke sin internet hastighed det givne sted. Hastigheden på internet kan variere meget, og det kan gøre ens arbejde væsentligt hurtigere og væsentligt langsommere. Der findes mange online programmer, der kan hjælpe dig med at tage en online test af dit internet. Sætter du dig på en café eller lignende, er det også smart, så du ved om det kan betale sig at arbejde med online gøremål.

Der, hvor det primært kan mærkes, at man har hurtigt internet er, når man skal uploade fotos til fremkaldelse, til hjemmeside eller til kunder. Man tager formentligt billeder i en meget høj opløsning. Det kan være med til at gøre, at man naturligvis har billeder, der fylder rigtig meget. Af den grund vil det kræve meget af internethastigheden, når disse ’store’ billeder skal uploades. 

Lang telelinse

Skab et kontor, som du vil have det

Det er meget individuelt, hvordan folk bedst kan lide at arbejde. Det gælder inden for alle brancher og fag. Det gælder selvfølgelig også inden for fotograf branchen. Der er nogle, der bedst kan lide, at der konstant sker noget omkring dem. De kan ikke få nok af, at der er mennesker over det hele, som har gang i projekter, og som snakker højt. På den anden side er der også dem, der foretrækker ro og stilhed, når de arbejder. 

Inden man starter et kontor op eller starter med at arbejde et sted, er det vigtigt, at man gør sig det meget klart, hvilken type man selv er. Det vil nemlig gøre det væsentligt nemmere at indrette ens kontor og hverdag, som man ønsker det. Der kan også være forskel på, om man bedst kan lide et fotostudie med mange ting eller et meget minimalistisk et af slagsen. 

Mange fotografer vælger at dele fotostudie med nogle andre. Det kan gøre, at det bliver lidt billigere at arbejde pågældende sted. Man bør altid så vidt muligt finde sammen med andre, der har det på samme måde som en selv. Det gør det langt nemmere at arbejde sammen. Det er også vigtigt, at man er enige om, hvilken type internet man skal have i studiet og lignende praktiske ting. 

Skriv et svar