Guide: hvordan du bruger dit mundbind korrekt

ds12

Mundbind er for alvor kommet ind i gadebilledet og det ser ikke ud til, at de sådan lige forsvinder igen. Vi bruger dem for at beskytte os selv og dem vi møder på vores vej, imod Corona. Før pandemien var over os, var det de færreste, der var vant til at bruge mundbind. Det var bestemt heller ikke et allemandseje, som det må siges at være i dag. Men hvordan bruger du så mundbindet korrekt? Så det beskytter dig og dine omgivelser bedst muligt? Det får du svar på herunder. 

verdenskloden med mundbind på

Hvordan virker mundbind?

Vi bruger mundbind som et slags filter, der beskytter imod små bakterier og partikler. Både så du ikke kommer til at videregive nogle bakterier, men i lige så høj grad så du heller ikke modtager nogle bakterier af den meget smitsomme Corona. 

Specielt nu, hvor vi har fået den muterede form til Danmark, som er ekstra smitsom, er det vigtigt at være ekstra påpasselig. Jo mere vi passer på nu, jo hurtigere er vi ovre sygdommen igen. Normalt set er det primært på hospitaler man bruger mundbind. Det gør man for ikke at forurene på for eksempel en operationsstue. Hvis der ligger en patient med et åbent sår, så er det vigtigt at man som lægefagligt personale, ikke kommer til at videregive nogle af sine egne bakterier til patienten. 

mennesker med mundbind

Sådan anvender du dit mundbind 

Det er vigtigt at du anvender dit mundbind korrekt. Da der ellers ikke vil kunne beskytte dig og omverdenen så godt som det er meningen. For bedst mulig beskyttelse er det altså vigtigt at bruge det rigtigt. Men da de færreste er vant til at bruge mundbind er det ikke alle der ved hvordan man anvender et mundbind korrekt. Du anvender dit mundbind korrekt ved at altid at huske at have helt rene hænder hinanden du taget dit mundbind på. 

virus

Sådan skal mundbindet sidde for at beskytte bedst muligt 

Der er to sider på et mundbind og det er vigtigt at sikre sig, at det er den rigtige side du vender ind imod din mund. Ellers vil det ikke kunne yde dig den optimale beskyttelse. Når du rører ved dit mundbind, kan du mærke at der er en hård metalstrip i den ene ende af mundbindets kant. Den skal sidde op imod dine øjne. Det er den der sikre at mundbindet sidder godt til omkring din næse, så der heller ikke kan komme bakterier ned fra oven. 

Når du har taget dit mundbind på, så skal du forme metalstripsen rundt om din næse og hen langs dine kinder. På den måde former du mundbindet efter dit ansigt. Når du har formet dit mundbind, tager du fat i de to elastikker som sidder på hver side af mundbindet. Dem føre du op bag dine øre. Så sidder dit mundbind korrekt. 

Skriv et svar