Sådan beskytter du dig bedst mod sygdom

sygdom er aldrig sjovt
ds12

Går du og snøfter lidt? Eller føler du dig sløj? Eller er du nervøs for at blive det? Fordi du virkelig ikke kan overskue at være syg, ikke har tid til det, eller måske er en smule bange for det? Gad du godt finde ud af, hvordan du beskytter dig mod sygdom? 

Så skal du læse med herunder, hvor du kan læse om, hvad sygdom er, hvorfor du bliver syg, og hvordan du bedst kan beskytte dig mod sygdom.

Hvad er sygdom?

Sygdom er noget der sker i kroppen, når dit immunforsvar bliver svækket og du får det dårligt. At være syg kan være rigtig mange ting, og du kan både være alvorligt syg og en lille smule syg, og du kan være fysisk syg og psykisk syg og meget andet.

Forkølelse og hoste er en helt almindelig form for sygdom, og hvis du får det, skal du normalvis ikke bekymre dig, selvom det helt sikkert er irriterende og belastende at blive syg på den måde.

Hvorfor bliver jeg syg?

Der er mange årsager til, at du kan blive syg. Det kan være, du ikke har det så godt psykisk for tiden, og at dit immunforsvar er langt nede og derfor ikke kan klare presset. Det kan også være, du har været i samme lokale som nogen, der er syge, og at du er blevet smittet af dem. 

Det er nemt at smitte hinanden, og derfor kan du med fordel bruge et mundbind eller et visir eller noget lignende, hvis du gerne vil beskytte dig selv af den ene eller den anden årsag. 

Det kan også være, du har været ude i kulden for længe, og at din krop ikke har kunne håndtere det, og du derfor er blevet forkølet eller har fået feber, og så bliver du nødt til at bruge et par dage i sengen, så du kan komme ovenpå igen. 

Brug naturen til at blive rask

Hvordan beskytter jeg mig bedst mod sygdom?

Der er heldigvis en masse gode ting, du kan gøre, hvis du ønsker at beskytte dig selv mod at blive syg. Du kan gøre dit bedste for at holde dig sund og rask, og du kan undgå at være stresset, da det også kan påvirke dit immunforsvar.

Hvis du allerede er blevet syg, er det en god idé at slappe af og tage det stille og roligt, drikke en masse te, spise en masse sunde og lette ting og bare være god mod dig selv, indtil det er overstået. Du kan også tage ud i naturen for at blive mindre stresset, så får du det helt sikkert hurtigt bedre.

Skriv et svar