Sådan tager du de bedste billeder i Italien

Tag de bedste billeder med et godt kamera
ds12

Findes der et mere billedskønt land i verden end Italien? Landet, der med sine bjerge i norden, endeløse vinmarker og smukke strande i syden, kun byder på flere og flere uforglemmelige scenarier? Nej vel?

Hvis du mangler en feriedestination her til sommer, som giver dig rig mulighed for at få knipset løs, bør du overveje en tur til Italien. Læs her, hvordan du finder de bedste steder at tage billeder i Italien.

Tag billeder med en lokal guide i Italien

Hvorfor lige Italien?

Italien er nok det land i Europa – måske lige efter Grækenland – der byder på den ældste og mest ikoniske kultur og arkitektur. Fra Romerrigets spæde start og frem til nu er der blevet bygget den ene smukke arkitektoniske perle efter den anden. Og det eneste, der overgår de menneskeskabte kreationer, er Italiens natur.

Med det behageligt varme klima får du altså gode muligheder for både at nyde sydens sol, men også for at tage nogle billeder, du stolt kan vise frem til dine venner og familie.

Italien byder på meget

Italien er også et overraskende land at rejse igennem. Landet er nærmest formet som en støvle, og det kan tage lang tid at rejse fra støvlens top hele vejen ned til skosnuden. Men det er en tur, som vil belønne dig med mange forskellige landskaber.

I norden, ved grænsen til Østrig, finder du bjerge, som knejser sig mod himlen. Rejser du længere ned, ind mod landet, befinder du dig pludselig i Toscanas endeløse vinmarker. Og hvis du har mod på det, kan du rejse hele vejen ud på Sicilien, som med sine åbne landskaber snyder dig til at tro, at du er med i en Godfather-film.

Rejs med en guide

Der er altså mange muligheder for at knipse det perfekte billede, hvis du rejser rundt i Italien. Men hvor skal du lige begynde? Og hvordan får du adgang til de bedste fotosteder, som ikke ligefrem er overrendt af tusinde turister?

Jo, en god løsning kunne være at anskaffe sig en guide i Italien. Du kan finde dig en lokal, der kender landet indgående, og som kan tage dig med på tur rundt til de steder, kun de indfødte kender til. Med sådan en Italien guide slipper du altså nemt for den tandpine!

Sådan finder du en guide i Italien 

Der er flere forskellige måder, du kan finde en guide i Italien på. Den klassiske metode er simpelthen bare at spørge dig omkring, når du er i lokalområdet. Sæt dig en på en cafe eller en restaurant og fald i snak med de lokale. Hvem ved? Måske er din sidemakker den fødte guide?

Du kan også gå mere officielt til værks. Du kan henvende dig i et hotels reception og spørge, om de har nogle guider tilknyttet. Eller du kan møde op ved det lokale turist-informationscenter. Og så er der selvfølgelig også en mulighed i at søge på nettet; der findes mange hjemmesider, hvor lokale beboere melder sig klar til at agere guide for en overkommelige hyre.

 Italien har billedskøn natur

Pak ordentligt til en guidet tur

Når du endelig har fundet en guide, som kan vise dig rundt i Italien, er det bare med at komme afsted. Men husk: Pak din taske ordentligt, og pak kun det mest essentielle! 

Sådan en guidet tur kan godt vare lang tid – især hvis I skal rundt i hele landet. Du skal have alt dit udstyr med til kameraet, samt ekstra batteri og hukommelseskort. På samme tid er det dog også vigtigt, at du ikke pakker for meget, da du skal have mulighed for at bevæge dig frit og uhindret.

Skriv et svar