3 tips til at undgå fugt i hjemmet

ds12

Hvis der er noget, en husejer frygter, så er det fugt. Fugt er nemlig roden til alt ondt, når det kommer til boligen. For det første er fugt dårligt for indeklimaet og dermed også for husets beboere.
For det andet er fugt skadeligt for selve huset. For meget fugt kan nemlig give svamp, også skimmelsvamp, der er noget nær det værste, man kan få i sit hjem. Derfor bør man som husejer arbejde rigtig meget for at undgå fugt. Det kan man gøre på forskellige måder. 3 af dem kommer her.

Tør tøjet i en tørretumbler

Når det er varmt og solen skinner, så kan man med fordel vælge at tørre sit tøj udenfor. Det giver noget lækkert og velduftende tøj, og det sparer energi. Men har man ikke udemiljøet til det, eller er det vinter eller regnvejr, så skal tøjet tørres indendørs.
Og her er der vigtigt, at man bruger en tørretumbler. For tørrer man tøjet på et tørrestativ eller hen over møblerne, så stiger luftfugtigheden i rummene radikalt. Gør man det ofte, kan det resultere i svamp og andre fugtskader. Klik her for at finde en god tørretumbler.

Luft ud regelmæssigt

Dette her er det ældste trick i bogen. Men det er også et trick, der bare virker. Udluftning er nemlig den absolut nemmeste og mest effektive måde at sørge for at holde luften i hjemmet sund, ren og ikke mindst tør. Men det er samtidig vigtigt, at man lufter ud på den rigtige måde.
Her er kodeordet gennemtræk. Det nytter ikke noget bare at åbne et enkelt vindue et par minutter. Der skal skabes gennemtræk ved at åbne flere vinduer og døre, og helst skal man lade dem stå åbne i ti minutter eller mere. Gør man dette dagligt, vil man næsten helt sikkert undgå fugt.

Brug emhætten

De fleste af os tror, at emhætten i vores køkken udelukkende er til for at undgå, at det lugter, når vi laver mad. Men selvom dette er en af emhættens funktioner, så hjælper den faktisk også med at holde luftfugtigheden i hjemmet nede.
Det voldsomme sug sørger nemlig for, at den fugt og damp, der opstår i forbindelse med madlavning, bliver suget op og bort. Faktisk er mange emhætter endda så effektive, at de også bidrager positivt til resten af indeklimaet, når de er tændt. Det kan derfor godt betale sig at bruge den under madlavningen.

Andre tips til indeklimaet

Det er selvfølgelig ikke kun fugt, der kan bidrage til et dårligt indeklima. Det kan en lang række andre ting, og som husejer er det gavnligt at være opmærksom på dem alle. For eksempel er det en god idé at holde døren til toilettet lukket.
Det er også en god idé at gøre rent med parfumefrie rengøringsmidler, så sæben og parfumen ikke hænger i luften og sidder i overfladerne. Derudover kan man dyrke grønne planter, som også renser luften og bidrager positivt til hjemmet.

Skriv et svar