De rette glas til bordet

ds12

Når bordet skal dækkes til den store begivenhed, er der visse ting, som ikke må mangle. Porcelæn, bestik og diverse glas er en nødvendighed ved middagsbordet. I hjemmet sætter man stor pris på at have kvalitetsprodukter, som man kan dække bordet med. Porcelæn fås fra mange forskellige kollektioner, og det samme gælder for bestik og glas. Når man køber sit første sæt af porcelæn, bestik eller glas, handles der som regel det samme sted. Dermed er man sikker på, at det hele passer sammen, og så er man velforberedt, når det bliver aktuelt.

Som tiden går, og man bliver ældre, bliver visse dele slidt eller ødelagt. Når man så skal kigge efter nye dele til ens sæt, er det ofte udgået fra sortimentet. Derfor leder mange efter et helt nyt sæt. Det er på dette punkt, hvor mange køber et dyrere sæt fra en kendt og eftertragtet kollektion. Dette sæt bliver ofte kun brugt ved specielle lejligheder og ikke til daglig brug.

Når så porcelænet er dækket ind, og man leder efter bestik og glas, ser man ofte, at forskellige typer af glas passer til de forskellige lejligheder. Vinglas og vandglas er begge typer af glas, som de fleste husholdninger har i deres skabe eller skuffer.

Vinglas fås som udgangspunkt i 2 variationer, som hver især løser nogle forskellige opgaver – hvidvinsglas og rødvinsglas. Vinglas til hvidvin er ofte lavere og mere stive i deres facon, det giver en fornemmelse af, at glasset er godt fyldt op, uden at være overfyldt. Rødvinsglas er mere runde i deres facon, og samtidig er de ofte højere.

Borddækning til enhver lejlighed

Når bordet bliver dækket op til festlige lejligheder, eller den ugentlige spisning med venner og familie byder sig, er der mange overvejelser, som værten bør tage til i betragtning. Hvor fint skal bordet dækkes, og hvor meget skal være stillet frem på forhånd? Er en tallerken nok, og hvordan med glas? Det hele skal gerne have en balance og give et indtryk, som signalere at man har styr på det.

Den almindelige borddækning til dagligdagen består kun af tallerken, bestik og glas. Men det behøver den dog ikke. Der er rig mulighed for, at give den daglige opgave et elegant pift opad. Forskellige variationer af vandglas findes overalt i forretninger og på internettet. For mange vil dette dog være en uaktuel prioritet. Studerende vil fx have fokus på kun at anskaffe sig det nødvendige, og dermed undgår de ekstra omkostninger samt en større opvask.

Den almindelige familie har en opvaskemaskine, og bruger dermed oftere mere tid på at gøre noget ud af aftensmaden, for nogen kun fredag aften, men for andre er dette hverdagskost. Med det formål at samle familien og frembringe en fornemmelse af omtanke, udover bare den praktiske madlavning. Deres forbrug af service er væsentligt større, men med omtanke er der dog mulighed for plads i både budgettet og på overskudskontoen.

Skriv et svar