Hvorfor inspirerer og fascinerer sportsstjerner os?

ds12

De største sportsstjerner har i dag status på niveau med skuespillere, musikere og supermodeller. Men hvad er det ved disse atleter, som inspirer og fascinerer os? Det forsøger vi at finde svar på her.
Engang brugte man primært fotomodeller til at pryde sport- og modemagasiner over hele verden. Men efter at Steffi Graf i 1997 optrådte i en billedserie i det amerikanske sportsmagasin Sports Illustrateds Swimsuit edition, åbnede det op for en lang række af især kvindelige tennisstjerners optræden i bladet. I 2015 var det Danmarks Caroline Wozniacki, som med sin slanke figur, sit lange lyse hår og vindende smil stillede op som model i bladet.
Det er ikke kun som fotomodeller, at de dygtigste idrætsfolk inden for elitesporten har fået stjernestatus. De fleste sportsstjerner har i dag Instagram- og Facebooksider, hvor folk kan følge deres luksuriøse liv med smukke kvinder og store biler og huse. Stjerner som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo var i 2018 blandt de bedst betalte og mest populære sportsatleter i verden, og ofte er det deres indsats på banen, som kan være afgørende for en kamp. For nyligt vandt Messis klub FC Barcelona 3-0 over Manchester United i Champions League og spillede sig dermed videre til semifinalen. Hvilket er interresant, for de som går op i sports betting, da det havde indflydelse på de efterfølgende lave odds på fx https://extra.bet365.dk/news/da/, der lå på 1.14 på sejr til Barcelona på hjemmebane mod Real Sociedad i den hjemlige La Liga.

Hvorfor fascinerer sportstjernerne os?

Der er flere ting, som virker fascinerende på ”almindelige” mennesker, når de ser sportsstjerner udfolde sig på banen. For det første er det imponerende, hvad den menneskelige krop kan udrette. Når vi ser Ronaldos kattepoter, Serena Williams prægtige overarme og Usain Bolts hurtighed, kan vi ikke andet end beundre menneskekroppens fysik. Herudover er det ofte også en demonstration i, hvad vi kan udrette, hvis vi har et talent, og sætter os for 100% at fokusere på at udfolde det.
Men i dag er det ikke nok at være dygtig til sin sport, hvis man for alvor vil have stjernestatus. Fordi der er så mange penge i sport og sponsorater, er det nødvendigt for topatleter at dyrke og pleje deres image, hvis de vil tjene de store penge og opnå stjernestatus uden for sporten. Flere superatleter som David Beckham og Cristiano Ronaldo er ikke kun kendt for deres talenter på banen, men også for deres filantropiske arbejde som skrevet om på https://www.tv3sport.dk/sport/fodbold/, modelarbejde og deres omgang med kongelige og præsidenter.

Hvordan inspirerer topatleterne os

Flere tidligere sportsstjerner, som eksempelvis den tidligere danske roer Arne Nielsson, arbejder som professionelle coaches, foredragsholdere og inspiratorer for sportsfolk og virksomheder som medier som http://www.lokalavisen.dk/nyheder/ glædeligt omfavner. Ligesom den yderst succesfulde tidligere landstræner Ulrik Wilbæk, har han også udgivet bøger om vilje, motivation og coaching.
Andre sportsstjerner inspirerer os på grund af deres velgørende arbejde. Ronaldo, Serena Williams og Neymar er alle på listen over de mest gavmilde stjerner, som har doneret til jordskælvs- og tsunamiofre i Asien. Og blandt andre er Lionel Messi udnævnt til Goodwill-ambassadør for UNICEF, hvor berømtheder bruger deres anerkendelse og stjernestatus til at promovere organisationens arbejde.

Skriv et svar