Overvejelser inden du rejser på safari

ds12

Hvis du er i gang med at planlægge, hvorvidt du skal tage på safari i Afrika, er der klart nogle overvejelser, som du skal gøre dig først. Hvis du skal have en fantastisk oplevelse på safaritur, er det vigtigt med god planlægning og mange overvejelser.

Rejsebureau eller egen planlægning


Ofte er det billigere at planlægge en safari på egen hånd. Men du skal overveje, om det er værd at bruge din tid på planlægning. Med et rejsebureau kan du få de bedste oplevelser, da de allerede har kontakter i landet, og ved hvor du skal tage hen på safari.

Hvis der opstår et problem undervejs, så kan du også altid kontakte dit rejsebureau. Hvis du selv står for planlægningen, står du også selv med alt ansvaret. Men hvis du så vælger et rejsebureau til at arrangere turen for dig, så skal du ikke bare det første bureau, du finder. Det er godt at være kritisk, stille en masse spørgsmål og undersøge andres oplevelser med bureauet.

Hvor skal du tage hen


Det kan være svært at beslutte, hvor man skal tage hen på safari. Der er masser af lande og nationalparker at vælge imellem, så hvordan finder man det bedste. Det skal du gøre op med dig selv. Du kan for eksempel vælge de populære nationalparker Serengiti og Masai Mara i Afrika. Disse nationalparker er ofte meget turistede. Så hvis du vil på safari et sted med mindre turister, skal du ofte også betale mere. Så gør op med dig selv, hvad der er vigtigst – og hvilket land du foretrækker at rejse til for at tage på en uforglemmelig safaritur.

Sygdomme og vaccinationer


Hvis du vælger at tage på safari i Afrika, så skal du have nogle vaccinationer, før du tager afsted. Derudover skal du også have malariapiller eller andet med. Afrika er et utrolig anderledes land end Danmark, og de har sygdomme, som du ikke kan få her i Danmark. Derfor er det vigtigt, at du bliver vaccineret – og er klar over, hvad for nogle sygdomme, der befinder sig i det pågældende land.

Sørg for at tage en snak med din læge, så du kan blive vejledt på bedst mulig måde til hvilke forsigtigheder og overvejelser, du skal gøre dig. Det er bedst, hvis du er forberedt, inden du tager afsted, så du ved hvad for nogle piller, du skal tage, hvordan du tager dem og hvornår du tager dem. For eksempel kan du få malariapiller, hvor du skal tage en enkel pille om dagen.

Overnatningsmuligheder på safari


Når du tager på safari i Afrika, har du ofte mulighed for at vælge imellem forskellige overnatningsmuligheder. På nogle safariture kan du for eksempel sove i lækre lodges, mens du også kan sove i et telt blandt de vilde dyr. Jo mere luksus din overnatning skal være, jo dyrere bliver det så også. Derudover er det også værd at overveje, om den fulde oplevelse for dig er at sove blandt de vilde dyr eller sove i et lækkert lodge.

Skriv et svar