Skæg er ikke kun for sjov

ds12

Skæg har gennem tiderne haft betydning for de signaler, en mand har valgt at sende. Skægmoden skifter ligesom hårmoden, og skæg er ligeså meget en del af et fuldent look, som frisuren. Et skæg kan fortælle meget. Er du Viking, hipster eller forretningsmand? Undersøgelser har vist, at mange stadigvæk opfatter et stort skæg, som symbol på at manden med skægget er autoritær, selvstændig og måske ovenikøbet lidt mere krigerisk eller aggressiv end en mand der har valgt at barbere skægget helt af.
En lille fun fact; I japan var der en stamme der af forskere menes at stamme fra de oprindelige samuraier Her har skægget haft så stor betydning for status, at kvinderne tatoverede skæg på hagen og overlæben. Men det er nu nok at gå til yderligheder. Nu om dage har skægget fået en helt ny plads i modebilledet, og findes i et hav af forskellige udgaver. I modemagasiner og kampagner kan du se masser af inspiration til hvordan du kan vælge at stile dit skæg.

Et skæg skal passes og plejes.

Alle er vist enige om, at et uplejet skæg er uappetitligt og sender signaler om dårlig hygiejne og ligegyldighed med sin fremtoning. Madrester i skægget er et 100% no-go. Hvis man mener sit skæg alvorligt, skal det passes og plejes for at sende det signal man øsnker.
Så før du anlægger et skæg, skal du overveje hvor meget arbejde du vil lægge i det. Et stor busket fuldskæg tager selvsagt meget længere tid at passe, end et lille overskæg. Cykelstyrskægget skal formes og stives, og fip-skægget skal trimmes i siderne dagligt. Så vælg din nye bedste ven med omtanke, for I kommer til at tilbringe meget tid sammen.

Fuldskæg eller tætbarberet – find dit rigtige udstyr.

En barbermaskine er ikke bare en barbermaskine. Der er trimmere, barbermaskiner, skrabere og barberknive. Valget er dit, og det afhænger både af skægtype, tålmodighed og temperament.
Nogle mænd finder barbering med barberkniv næsten meditativt, og er en daglig rutine der kræver en rolig hånd, men som også giver den tætteste barbering.
Skraberen er den barbering der kommer tættest på barberkniven, men de findes i mange udgaver og i lige så mange prisklasser. En dårlig skraber kan give kløe, rødmenn og til tider uren hud. Så lad være med at gå efter de billigste skrabere. Din hud vil takke dig. Sørg også for at din skraber ikke bruges til andet end dit skæg, så konen eller kæresten må altså sørge for sin egen skraber til de glatbarberede ben.
Barbermaskiner findes i næsten lige så mange udgaver som skrabere. Der er barbermaskiner med flere roterende hoveder, og barbermaskiner med et hoved hvor skægstubbene fanges af de små huller.

Priser

Barberknive findes i prisklasser fra et par hundrede kroner til omkring 4000 kr. Dertil kommer en barberkost og barbersæbe.
Skrabere ligger på hylderne i supermarkeder, og kan findes til næsten ingen penge. Men pas på med at købe for billigt. Hertil kommer barberskum
Barbermaskiner ligger i prisklasser fra omkring 300 kr til ca. 2000 kr,
Så der er noget for en hver pengepung.

Skriv et svar