Vil du gerne dyrke mere motion?

ds12

Om vinteren har man det som regel med, at komme med et hav af undskyldninger for at blive hjemme på sofaen, i stedet for at komme ud og få løbet sig en tur. Det er koldt, man er træt og vejene er glatte. Men nu står foråret endelig for døren, og det betyder at det er tid til at få kridet sine løbesko, komme ud, nyde naturen og indånde den friske forårsluft.

Først – find de rigtige løbesko

Mennesket er skabt til at løbe, og lysten ligger gemt helt dybt i vores urinstinkt, den skal bare findes frem! Så hvis du har brugt hele vinteren på sofaen, har kroppen i høj grad brug for at komme ud og få gang i det store kredsløb. For træning er sundt, specielt løbetræning, det er ingen overraskelse. Men hvis man har holdt en længere pause, eller aldrig har prøvet at løbetræne i det fri før, kan det være svært at komme i gang. Og det første skridt på vejen til en god løbeoplevelse, er at finde de rigtige løbesko, der passer specielt til dig og din fod. For med de forkerte sko kan du nemlig hurtigt få skader, og det er en dårlig start på din løbeoplevelse.

Når man skal ud og finde løbesko, er det også vigtigt at have med i overvejelserne, hvilken type løb de skal holde til, og hvor man har tænkt sig at løbe henne. Er du til langdistanceløb på en sikker rute? Eller ønsker du måske at få en naturoplevelse og udfordre dine sanser? Der er mange forskellige slags løbesko, og det kan derfor være svært at bedømme, hvilke sko der kan hvad. Så en god ide ville være, at gå ind i din nærmeste sportsbutik, og få hjælp til at finde de rette sko til dig.

Nyd naturen og få pulsen op

Er du en af de mange der tænker, at løb er kedeligt og ensformigt, så kan du gøre din løbeoplevelse endnu sjovere og udfordrende ved at tage en tur i skoven og bruge de smalle stier og skrå veje som din egen forhindringsbane. Det kræver selvfølgelig noget ordenligt fodtøj, og med denne gode sko, der er en blanding mellem en vandrestøvle og en løbesko er dette nu muligt. Disse gode sko gør det nemlig muligt at løbetræne i alt slags vejr og terræn, om det så er grus eller mudder. Dette er en god og nem måde at komme ud og opleve naturen på!

En anden god måde at gøre sin træning sjovere på, og motivere sig selv, er ved at holde styr på sin løbetræning. Dette kan man b.la. gøre med en elektronisk løbskalender. Du kan således holde styr på hvor og hvornår du sidst var ude og løbe, i hvilket terræn og du kan udregne din tid. Det er en nem og overskuelig måde at holde styr på sit træningsprogram på.

Så kom ud og nyd naturen og få pulsen op, og drop de dårlige undskyldninger!

Skriv et svar