3 Spørgsmål Du Skal Stille Dig Selv Når Du Vælger A-Kasse

ds12

Det er ikke lige til at vælge en a-kasse – faktisk kan det være rigtig svært. For det er så uhåndgribeligt og svært at definere. Det er nemt nok at købe et skrivebord eller en stol. Her kan man kigge på højde og længde, forventet levetid og hvor godt man sidder i den. Det kan man bare ikke med en a-kasse – for hvordan måler man lige om administrationen er venlig og om et kursus er godt. Det er ikke lige til, men der er heldigvis 3 spørgsmål du kan stille dig selv inden du vælger a-kasse, 3 spørgsmål som gør det lidt nemmere at vælge.

Det første spørgsmål – hvad koster det?

Det første spørgsmål du skal stille dig selv er hvad det koster at blive medlem. Og ikke bare hvad det koster, men hvad det koster i forhold til de andre a-kasser. Det kan godt tage lidt lang tid hvis du skal ind og kigge på alle siderne selv, men heldigvis kan du gå ind her og se en liste over alle de forskellige a-kasser, og så er det nemt at sammenligne.

Nå, men tilbage til det med prisen. Her er der to ting du skal være opmærksom på, og det er de a-kasser der er meget dyrere end alle de andre, og så de a-kasser der er meget billigere end alle de andre. Hvis du vælger en af de a-kasser der er dyrere er der en god chance for at du betaler for meget, for der skal virkelig være forskel på det de kan tilbyde i forhold til de andre a-kasser hvis det skal retfærdiggøre en væsentlig højere pris. Så du skal oftest ikke vælge den dyreste.

Men du skal (måske til manges overraskelse) også være lidt opmærksom på de billigste a-kasser, for også her kan du blive snydt. Ikke snydt med hvor meget du betaler hver måned, her er det jo billigt, men du kan risikere at blive snydt den dag uheldet er ude og du har brug for deres hjælp. Så her skal du være opmærksom på om de kan levere den ydelse de har lovet, og om der står noget i betingelserne med småt der gør at du kan blive dårligt stillet.

Spørgsmål nummer to – kan de tilbyde noget relevant?

Det er rigtig vigtigt at den a-kasse man vælger også er en der kan tilbyde noget relevant hvis man har brug for kurser og hjælp til at finde job. At udbetale dagpenge kan de jo nok alle sammen finde ud af, men at skulle hjælpe dig til at finde et nyt job er lidt sværere.

Du kan sagtens vælge en bred a-kasse som f.eks. Det Faglige Hus, det er der slet ikke noget i vejen med, du skal bare have undersøgt om det er det rigtigste valg for dig.

Nummer tre – er der noget med småt jeg skal vide?

Det sidste spørgsmål man skal stille sig selv er om der er et eller andet med småt som man bør vide, noget man skal være opmærksom på og som de ikke fortæller af sig selv. Man skal simpelthen ud at lave sin research. Og det foregår på den måde at man kan kigge på Trustpilot, spørge sig frem på Facebook, og læse om a-kasserne på nettet. Hvis vi tager eksemplet fra før med Det Faglige Hus kunne det f.eks. være relevant at læse her for at få det fulde indblik inden man besluttede sig for enten det ene eller det andet.

Er der flere spørgsmål man bør stille sig selv inden man vælger? I så fald så skrive dem meget gerne i kommentarerne…

Skriv et svar