Fordele og ulemper ved online lån

kvinde med mønt
ds12

Internettet bugner i dag med online lån, der frister danskerne. Det har medierne fået nys om, og de mange online lån er udsat for massiv kritik for blandt andet at lokke danskerne i en gældsfælde. Der er helt utvivlsomt visse fordele ved nogle online lån, men der er bestemt også fordele. Og så længe du overholder din afdragsordning, gennemgår lånevilkårene grundigt og ikke låner flere penge, end du kan tilbagebetale, kan du være ganske rolig.

Fordele

Én af onlinelånets allerstørste fordele er, at låneprocessen er ekstremt hurtigt. Alt foregår på nettet, og du skal derfor ikke sidde ansigt til ansigt med en person og redegøre for, hvorfor du skal låne penge, hvad pengene skal bruges til, og hvorfor du ikke selv har pengene i øjeblikket. Alt, du skal gøre, er at sende en ansøgning til låneselskabet på det beløb, du har brug for med angivelse af tilbagebetalingstid. Du skal desuden typisk også sende din seneste årsopgørelse med sammen med dine seneste tre lønsedler.

Du får typisk svar inden for få minutter, og hvis låneselskabet kan godkende dig, modtager du samtidig et lånetilbud. Hvis du kan acceptere lånetilbuddet, vil pengene være på din konto inden for 1-2 dage.

Du skal desuden ikke stille sikkerhed for lånet, og det er selvfølgelig blandt andet dét forhold, der gør, at låneprocessen bliver så fleksibel og hurtig. Bankerne vil derimod oftest kræve sikkerhedsstillelse i form af pant eller kaution for de lån, du optager, og her har de online låneselskaber altså en klar fordel over for bankerne.

Ulemper

Der er ingen fordele uden ulemper. Og online lånets største ulempe er prisen. Det koster nemlig gennemsnitligt markant mere at låne penge på nettet end i banken. Udover at renterne er højere, vil der typisk være pålagt månedlige gebyrer og administrationsomkostninger, som afgjort ligger i den høje ende.

Du vil typisk også opleve, at du ikke kan indfri lånet før tid, da låneselskaberne netop lever af de høje renter. Hvis du alligevel gerne vil indfri før tid, koster det typisk et meget stort gebyr.

Lån penge med lav rente er en mulighed og derfor skal du sørge for at finde den rigtige udbyder eksempelvis ved at klikke på linket og se mulighederne.

Hvad skal du være opmærksom på?

Du skal altid gennemgå lånevilkårene grundigt, inden du underskriver. Og så bør du altid indhente flere tilbud på det beløb, du gerne vil låne, hos flere forskellige låneselskaber, så du sikrer dig de billigste priser og de bedste vilkår. Få eventuelt nogle andre til at gennemgå kontrakterne med dig, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Husk endelig også at betale tilbage til tiden, da det er ekstremt dyrt at misligholde de online lån. Du bør heller aldrig låne flere penge, end du har råd til at tilbagebetale.

Skriv et svar