Ulla kom i form ved at cykle i skoven

ds12

Ulla, der fylder 50 år i næste måned fortæller om sin livslange kamp mod overvægt. I folkeskolen var Ulla allerede overvægtig og selvom hun prøvede sig med forskellige diæter og tabte et par kilo, så endte det alligevel med, at hun hver gang røg tilbage i sine gamle vaner og kom til at spise for meget og for usund mad. Dette har dog ændret sig og hun er i dag en slank og frisk kvinde, der er fyldt med livsglæde og gåpåmod. Det hele ændrede sig nemlig for et par år siden.

En tur ned til brugsen bød på en overraskelse

For godt 3 år siden skulle Ulla ned og handle ind. Hun havde besluttet sig for, at aftensmaden skulle stå på frikadeller, brun sovs og kartofler. På vejen ned til brugsen kom hun forbi, hvad der var en gammel slikbutik, men så nu, at der var kommet en cykelhandler i stedet. I vinduet stod en flot Mtb dame og der var noget ved den. Lige præcis, hvad det var, har Ulla svært ved at sætte ord på. Måske var det farven eller billedet ved siden af, der viste en aktiv og smuk kvinde på en mountainbike i skoven. Ligegyldigt hvad, så endte det med, at hun gik ind i butikken og kiggede nærmere på cyklen. Hun stod længe og beundrede cyklen og kom i kontakt med butikkens ejer, der havde både gode råd og var villig til at gå ned i pris.

Ulla kom i gang med at cykle og det der så skete er utroligt

Ulla købte cyklen og henne i brugsen begyndte hun at tænke på, hvad personer, der kører mountainbike, egentlig spiser. Hun tænkte, at det måtte være noget sund, så hun sørgede for at købe grøntsager og frugt ind. Næste dag tog hun første tur ud i skoven og det var hårdt, da hun var i dårlig form. Da hun kom hjem kunne benene næsten ikke bevæge sig, men hun havde en dejlig følelse i kroppen. En følelse som hun ikke kunne mindes at have haft før. Hun blev ved med at cykle næsten dagligt og når hun gik ned for at handle i brugsen, så forsvandt slikposerne og chips til fordel for noget grønnere og sundere. Jo mere hun cyklede desto mere forsvandt hendes usunde vaner. Ulla ville meget hellere cykle ud i skoven et par timer og komme hjem til nogle bananer og et glas vand end at ligge på sofaen og spise roulade hele dagen. Ændringen i motions- og kostvaner medførte, at Ulla blev mange kilo lettere – rigtig mange. Hendes selvtillid blev større, hun var blevet en flot kvinde og hun var gladere, end hun nogensinde kunne huske.

Ullas forandring medførte også, at hun begyndte at komme lidt mere uden for hjemmet. For omkring et halvt år siden valgte hun at melde sig ind i en mountainbike-klub og her fandt hun mennesker, der delte hendes passion og her har hun også mødt ham, der i dag er hendes kæreste.

Skriv et svar