En fysioterapeut har løsningen

ds12

Mange mennesker har én eller flere gange i livet prøvet at få en fysisk skade. I nogle tilfælde kan skaden være mindre, og den går måske hurtigt over igen. Desværre er det også sådan, at nogle fysiske skader eller gener varer ved, medmindre man aktivt gør noget for at forbedre dem. I sådanne tilfælde kan en fysioterapeut være meget behjælpelig. Det er dygtige fagfolk, der kan meget mere end bare massage, som nogen mennesker går rundt og tror. De kan både være behjælpelige i lokaliseringsprocessen, når man skal finde ud af, hvad der i det hele taget er galt, og de kan hjælpe en videre herfra, helt indtil man har opnået fuld funktionsdygtighed igen, eller indtil det ramte område er blevet så velfungerende som muligt. Denne slags sundhedspersonel, som de jo også er, er helt unik, da de gennem de seneste år er blevet endnu mere vigtige, kan man sige: for blot nogle år siden skulle man have sin diagnose hos en læge, som så henviste patienten til en fysioterapeut. Nu er det heldigvis blevet sådan, at en fysioterapeuten selv kan styre hele processen – lige fra diagnose til behandling og videre forløb.

Den gennemgående ekspertise hos en fysioterapeut

Man kunne måske tro, at terapeuten måske er en god massør, en nogenlunde diagnose-stiller og ellers en middelmådig fagperson, der ikke har helt styr på alt, når det gælder fysiske skavanker, genoptræning, fysiologi og så videre. Sådan er det bare ikke. En fysioterapeut er heldigvis rigtig god til det hele, og det afspejler sig gevaldigt i deres arbejde. Det er jo fantastisk, at man kan komme med en bestemt skade, hvor man ellers ikke rigtig kan finde ud af, hvad der kan gøres, og så kan fysioterapeuterne ordne det. De kan finde ud af, hvad der er galt, hvor slemt det er og hvad der kan gøres. Og ikke nok med det: de kan rent faktisk også gøre det, der skal gøres ved det. Naturligvis i samarbejde med patienten eller borgeren, som i nogle tilfælde må yde et hårdt stykke arbejde selv. Det er simpelthen nødvendigt for så mange folk, at vi har fysioterapeuter, både på sygehuse, i privatklinikker og i kommunerne til at tage vare på vores kroppe og for at sikre, at det der skal ordnes kan blive ordnet.

Længerevarende periode hos en fysioterapeut

Hvis man kommer ud for en større skade eller en meget alvorlig én af slagsen, kan man risikere at skulle bruge måneder eller sågar år på at komme sig efter skaden. Det vil altså sige, at man eksempelvis tager hen til fysioterapeuten hver mandag og torsdag, og så arbejder man ellers derfra på at blive bedre og få det bedre. I sådanne situationer kan det være hårdt at skulle komme uge efter uge, måned efter måned – specielt hvis man ikke selv synes, der er de store fremskridt. Heldigvis kan man sammen med fysioterapeuten løbende evaluere processen, så man sørger for konstante fremskridt. Nogle gange kræver en skade også andre behandlinger eller operationer.

Der er dog andre ting du kan gøre for at forbedre din genoptræning. Fx. har mange rigtigt gode erfaringer med at skifte deres seng ud med en af bedre kvalitet, men som også passer bedre i hårdhed til deres vægt mv.

Skriv et svar