5 Smarte Ting Du Kan Lave i .Net

ds12

De fleste der har beskæftiget sig med computere i større eller minde grad har nok på et eller andet tidspunk hørt om .NET, måske uden helt at bide mærke i hvad det er. .NET er simpelthen det man kalder et software-framework, og det giver dig mulighed for at afvikle programmer der er skrevet i programmeringssprog som f.eks. C#.
Der er et utal af muligheder for at bruge .NET, og har du en dygtig programmør til din .NET udvikling er det kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan. Her får du 5 gode forslag til ting du måske ikke vidste du kunne:

Web-applikationer

Med .NET kan du lave alle tænkelige former for webapplikationer. Det kan være webprogrammer hvor du skal kunne gøre et eller andet, software som du gerne vil have lagt online, og meget andet. Kan det laves på computeren kan det også puttes online ved hjælp af .NET (groft sagt i hvert fald). Så hvis du har en god ide til et stykke software, en webapplikation eller måske endda noget SAAS (software as a service) som du godt kunne tænke dig at få online, er det bare om at hive fat i en .NET programmør

Windows 8 applikationer

Vi kender jo alle sammen apps, de fleste af os har nogle stykker (eller 20) installeret selv, og alle er enige om at apps er utrolig smart. Men når vi snakker apps snakker vi oftest om apps til iPhone og Android, og hvordan man programmerer dem. Det er der god grund til, for disse to systemer sidder på langt størstedelen af markedet, men det betyder også at mange glemmer apps til Windows 8 og til Windows-mobiler. Også her kan du bruge .NET

Microsoft Office Add-Ons

Microsoft Office er en fantastisk programpakke med klassikere som Microsoft Word, Excel, PowerPoint og Outlook, og de fleste af os bruger programmerne mange gange hver evigt eneste dag. Det betyder også at mange af os har ideer til funktioner som man godt kunne tænke sig at få indført, tanker om hvordan det kunne være smart hvis man kunne det-og-det, eller forslag til hvordan man lige kan gøre tingene lidt bedre. Det kan man heldigvis med .NET. Her kan du nemlig få programmeret add-ons til Microsoft Office pakken og på den måde få tilpasset sådan at programmerne kan gøre det du vil (inden for rimelighedens grænser selvfølgelig) og du på den måde kan gøre dit workflow meget smartere.

Webshops

Også webshops kan have glæde af at begynde at tænke i .NET. Her er der nemlig mulighed for at få lavet backends der er opsat lige som man ønsker det. Det kan være at man har nogle specielle funktioner man gerne vil have implementeret, eller måske har man nogle programmer til f.eks. bogføring og lagerstyring som man gerne vil have at ens webshop kan arbejdes sammen med. Med .NET er det muligt at lave meget komplekse back-ends som kan opfylde alle disse behov og mere til.

Facebook-applikationer

Det sidste vi vil nævne i denne artikel er facebookapplikationer. Her kan du bruge .NET til at bygge lige præcis den applikation du godt kunne tænke dig. Du kender måske Farmville, Candy Crush og alle de ande populære spil? Det kan du også lave, og mere til. Det kræver selvfølgelig at du har en god ide og sætter det nødvendige budget af til programmering, men gør du det, kan det være dig der står bag den næste store succes på Facebook. Og det er jo ikke så dårligt endda, så har du en ide så kom ud og undersøg hvad det vil koste at få den lavet.

Skriv et svar