Top 5: De bedste kameratelefoner

ds12

Her hos Fotovagn elsker vi fotografier, og det har vi altid gjort. Helt tilbage fra Camera Obscura og frem til i dag har fotografiet fanget menneskets interesse, netop fordi det fastholder et minde, en tilstand, en stemning og nogle gange lidt magi. Men i dag er der så mange forskellige kameraer at vælge imellem. Derfor har vi lavet en guide til, hvordan du finder den bedste kameratelefon til at forevig din magi.

Det kan være svært at finde den rette mobiltelefon, og ofte er priserne og markedet med abonnementer ikke hverken over- eler gennemskueligt. Derfor foreslår vi, at du altid foretager et tjek af aktuelle mobilpriser.

Vi har valgt at samle en top 5, så du har lidt at vælge imellem. Rigtig god fornøjelse, og sende gerne dine billeder ind til os her hos Foto Vagn.

Nummer 5: Samsungs perle

Samsung er et koreansk firma, som har specialiseret sig indenfor elektronik af alle arter. De har mange års erfaring, men er forholdsvis ny indenfor kameratelefoner. Derfor havde vi også svært ved at tro vores egne øjne, da vi så Samsung Galaxy S8. Det tager altså virkelig nogle gode billeder, og vi kan bare konstatere, at man godt kan komme godt efter det, selvom man er ny i gårde.

Nummer 4: Æblet falder nær ved stammen

Selvfølgelig er de med p listen; Apple. De var de første med en smartphone, og de er også rigtig langt fremme i forhold til kameratelefoner. Deres teknologi er unik og det samme er deres sammenspil af medier og programmer. Apple iPhone Plus 7 har et fuldstændig fantastisk kamera, som fortjener rosende ord med på vejen. Sikke en god oplevelse at bruge dette kamera. Men vi mangler lidt even til at skyde i RAW-format. Det havde man nok forventet af Apple.

Nummer 3: Googles genialitet

Ja, Google er såmænd også med på listen, og særligt deres seneste forsøg på en moderne smartphone sidder lige i skabet. Nu er det jo ikke ligefrem Google man forbinder med smartphones, men de få gange, hvor de kaster sig ud i det ukendte, rammer de altså plet. Denne telefon – Google Pixel -tager fantastiske billeder, og den kan virkelig fange lige netop den magi, som situationen du står i, indeholder. Men, og der er et stort men… De indbyggede redigeringsprogrammer er ikke just anbefalelsesværdige.

Nummer 2: Dyr oplevelse i verdensklasse

Vi må indrømme, at vi aldrig havde hørt om Huawei før vi sad med telefonen i hånden, og da vi så prisskiltet på den fremmede telefon, troede vi, at vi blev holdt for nar. Men den var god nok, og det fik vi snart at se, for Huawei P9 koster måske nok 6.000 kroner, men så får man altså også et mobilt kamera i absolut verdensklasse.

Nummer 1: Sonys mesterværk

Ja, vi skal til asien igen. Men det i sandhed turen værd, for på denne tests førsteplads finder vi Sony Xperia X, som er deres tiende Xperia telefon, og som kronen på værket leverer de virkelig et godt kamera, og så til billige penge. Sony’s mesterværk vinder denne test og får vores anbefaling med på vejen.

Skriv et svar